HIT ALPINEA

Zlata kuhalnica

 Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda, že šesto leto zapored tekmovanje organizira Turistična zveza Slovenije ob strokovni podpori Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije in partnerjem Turistično gostinsko zbornico Slovenije. 


Cilji tekmovanja so spodbujanje mladih k vpisu na srednje šole za gostinstvo in turizem in usmeritev v poklice v gostinskih in turističnih dejavnostih, dvig ugleda poklicev kuhar in natakar, ozaveščanje mladih o rednem in zdravem prehranjevanju, predstaviti mladim slovensko kulinariko, razvijanje ustvarjalnosti in podjetnosti učencev, ...

ZLATA KUHALNICA  2017   pdf

V šolskem letu 2015/2016 je razpisana tematika tekmovanja »Kranjska klobasa, kot glavna sestavina pri pripravi glavne jedi in sladki sirovi štruklji«. V mesecu maju se bo odvilo sedem regijskih tekmovanj 

Regijska tekmovanja bodo potekala na:
-          Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru;  4. maj 2017 - sreda
-          Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih; 4. maj 2017 – četrtek
-          Srednji šoli v Izoli;  8. maj 2017 - ponedeljek
-          Srednji gostinski turistični šoli v Radovljici;  11. maj  2017 - četrtek
-          Srednja gostinska in turistična šola v Novem mestu;  16. maj 2017 - torek
-          Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju;  18. maj 2017 - četrtek
  Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani; 25. maj 2017 - četrtek

utrinki: pdf 

in sledi veliki finale na 64. Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Radencih. 

Več informacij o projektu ter rezultate in utrinke z regijskih tekmovanj, lahko spremljate na portalu Turistične zveze Slovenije (povezava). 

multimedijske vsebine


Za ogled video vsebin moraš omogočiti piškotke
(glej na dnu strani desno) in klikni "Zapri"
 

Naši partnerji